Miehille murskavoitto Turun Eagleseista

Tampere Rugby Clubin miesten sarjakausi jatkui eilen vieraspelillä Turun Eagleseja vastaan Impivaaran kentällä. Matsi kirjattiin TRC:n nimiin luvuin 0 – 64. TRC:n riveissä nähtiin myös pari ensikertalaista, kun Ville Järviö ja Petri Peltola pelasivat ensimmäisen ottelunsa TRC:n väreissä.

TRC matkasi kauden kolmanteen peliinsä lähes neljän viikon pelitauon jälkeen, kun vastaan asettui vieraissa tällä ykkösdivarin toisella sijalla majaillut Turku Eagles.

Ottelu alkoi hyvin tamperelaisten komennossa, kun sentterinä pelannut Ossi Valto pääsi painamaan ottelun ensimmäisen tryn maalialueelle jo muutaman minuutin pelin jälkeen. TRC:n peliä hankaloitti kuitenkin ensimmäisellä puoliajalla pelin katkonainen luonne, ja tauolle siirryttiinkin TRC:n miesten johtaessa lukemin 0 – 19 (3 tryta ja 2 konversiota).

Tamperelaisten peli vapautui selkeästi toiselle puoliajalle, ja hallinta siirtyi täysin tamperelaisille, mikä muutti pelin luonnetta huomattavasti. TRC:n kovatempoinen peli oli liian vaikeaa turkulaisille puolustaa, ja TRC onnistuikin kasvattamaan johtoaan Turkua vastaan helposti vielä seitsemällä trylla ja viidellä konversiolla. Helpolla TRC ei kuitenkaan päässyt, sillä turkulaisten scrumit ja lineoutit olivat todella hyviä ja aiheuttivat haasteita tamperelaisille.

TRC:n valmentaja Drew Warwick-Smith oli erittäin tyytyväinen, että TRC pääsi pelaamaan omaa peliään toisella puoliajalla ja määräämään ottelun tahdin, mutta kommentoi myös samaan hengenvetoon, että scrumit ja lineoutit vaativat vielä paljon hiontaa.

Lauantain ottelussa erityisen hyvin onnistuivat Jari Virtanen, Ilkka Tuomaala ja Petri Sallansalo. Myös sentteriosasto Ossi Valto ja Emi Pardo pelasi hienosti yhteen ja auttoi pelillään kasvattamaan TRC:n johtolukemia.

TRC dominoi peliä alueellisesti ja onnistui kontrolloimaan hyvin pelin tempoa. Loppulukemat kirjattiin TRC:lle vakuuttavin luvuin 0 – 64 toisen puoliajan pisteiloittelun ansiosta.

Kapteeni Jari Virtanen oli hyvin tyytyväinen joukkueensa suoritukseen ja erittäin ylpeä TRC:n puolustuspelistä, joka piti turkulaiset nollilla ottelun loppuun asti.

TRC:n miesten pelit jatkuvat tulevana viikonloppuna 8.-9. heinäkuuta Tampereen Kaupissa SM-viikolla seiskarugbyn merkeissä. 15-kausi jatkuu lauantaina 22.7. vieraspelillä Helsingissä Warriorsien kakkosjoukkuetta vastaan.

Pisteidentekijät: Emilio Pardo 24 p (2 try, 7 con), Julius Kekäläinen 10 p (2 try), Markus Hiltunen 5 p (1 try), Petri Sallansalo 5 p (1 try), Phillip Sleath 5 p (1 try), Ilkka Tuomaala 5 p (1 try), Ossi Valto 5 p (1 try), Jari Virtanen 5 p (1 try)

19679282_1424544144298951_5877678010426300124_o