Joukkueiden peliraportit lauantailta 4.8.2018

HRC- Tampere 24-20

Tampereen heinäkuinen lomailujakso päättyi lauantaiseen viime vuoden finaalikaksikon kohtaamiseen. Pelaajapulan ja useamman Tampereen pelaajan puolikuntoisuuden takia ottelu pelattiin  12 v 12 -kokoonpanolla. Vajaalla miehityksellä kentältä löytyi paljon ylimääräistä tilaa, jonka Helsinki hyödynsi jo ottelun avaustryssa scrumin sokean puolen hyökkäyksessä. Tampereen tasoitusmaalissa ei kestänyt kauaakaan: tasainen eteneminen tuotti Susanna Haavistolle tryhin johtaneen juoksupaikan kentän laitaan. Puoliajalle siirryttiin Helsingin 17-10 -johtoasemassa.

Tampere pysyi Helsingin kintereillä pistetaulun lukemissa loppuun asti. Ajoittain Tampere hallitsi palloa selvästi helsinkiläisiä enemmän, ja harmittavan monta kertaa hyvinkin onnistuneet hyökkäysvaiheet jäivät vaille viimeistä silausta. Lopulta Tampere kaatui helsinkiläisten nopeisiin linjan puhkaiseviin juoksuihin.

Kokonaisuudessaan ottelu oli tasainen, reilu ja kova. Kahden harmittavan pienen marginaalin tappion jälkeen tamperelaiset palaavat nöyrinä mutta sisuuntuneina harjoituskentälle. Revanssi Jyväskylää vastaan pelataan jo ensi viikonloppuna, ja kotipeli Helsinkiä vastaan on luvassa 11.8. Naisten SM-sarjan kärkikamppailusta vaikuttaa ensimmäisen pelikierroksen perusteella tulevan hyvinkin tiukka.

Naisten pisteidentekijät

Tryt: Susanna Haavisto, Heidi Ovaska, Anna Soiluva, Marika Oksanen.

Player of the match: Sanna Koskinen. Sisu: Marika Oksanen naiset_4_8_2018

 

Espoo Ice Bears – TRC 51-26

Helteinen päivä Espoon Otaniemessä tiesi alun alkaen tiukkaa peliä Espoon ja Tampereen välillä sillä edellisen pelin Tampere vei nimiinsä kotikentällään Raholassa.

Lähtökohdista sen verran, että Espoolla oli vakuuttava täysi rosteri kun TRC matkasi ottamaan haastetta vastaan 16 pelaajalla.

Peli alkoi Espoolaisten vyörytyksellä ja Tamperelainen puolustus nukkui pahasti ja Espoolaiset löysivät hyvin aukot puolustuksesta. Päitä ei missään vaiheessa laskettu eikä tunnelmaa saatu näilläkään laskettua. TRC ottikin ensimmäisen erän toisen puoliskon vahvasti haltuun painaen tryn toisensa perään Espoon päätyyn.

Mieliala oli korkealla ja voittoakin jo haisteltiin ilmassa. Kuitenkin kohtalo puuttui asiaan ja noin kymmenen minuutin sisään peräti 3 Tamperelaista kiikutettiin kentältä pois loukkaantuneina, pakottaen TRC:n pelaamaan suuren osan toisesta puoliajasta 13 pelaajalla.

Periksi ei silti annettu, ja muutamakin try oli hyvin lähellä vajaallakin miehityksellä. Erikoistilanteissa Tampere ahdisti Espoolaisia kovasti työntämällä muutamiakin kertoja vastustajaa taaksepäin. Espoo hyödynsi hienosti kahden pelaajan poissaoloista syntyneet aukot ja meni menojaan pistetaululla.

TRC:n kunniaksi kuitenkin luettakoon peräänantamattomuus ja lannistumattomuus, joka varmasti tuntuu myös Espoolaisten kehossa huomenna! Kaiken kaikkiaan siisti ja ajoittain hyväkin peli Tamperelaisilta.

Miesten pisteidentekijät

Tryt: Jesse Metsänen, Philip Sleath, Petteri Kangasluoma, Ossi Valto. Con x3: Emi Pardo

miehet_4_8_2018